Doggies – individuele begeleiding bij de opvoeding van je hond

Doggies helpt je bij de opvoeding, begeleiding en training van je hond.
Geen enkele hond en geen enkel baasje zijn hetzelfde. Elk duo heeft dus ook zijn eigen verhaal en verdient een individuele aanpak om zo snel mogelijk het beste resultaat te bekomen. Wanneer je met je hond iets wil bereiken, lukt dit immers het best als de relatie tussen jullie goed zit. Dit uitgangspunt vormt een essentieel onderdeel van de begeleiding en oefeningen.

 

Methode

Er wordt uitsluitend gewerkt op basis van beloningsgerichte training. Wat die beloning juist is, verschilt van hond tot hond. Veel honden zijn makkelijk te motiveren voor koekjes, andere honden verkiezen speelgoed, een aanraking of knuffel,…

Alle hulpmiddelen waarbij de hond pijn kan hebben, worden niet gebruikt en worden ook niet toegelaten in de lessen. Voorbeelden zijn slipkettingen, elektrische halsbanden, … Twijfel je over iets? Vraag gerust na.

 

Jolijn Jorissen

 

Als kind was ik bang van honden. Ik vond ze nogal luid en te onvoorspelbaar.
Toen ik negen jaar was, wandelde er een levende vuilnisbak vermomd als labrador mijn leven binnen. Sindsdien vind ik honden hi-la-risch, als ik er eentje zie moet ik bijna altijd lachen. Het eeuwige enthousiasme van honden maakt hen voor mij de meest fantastische en ontwapenende dieren die er zijn.

Mijn atypische golden retriever Lissa die niet altijd even knuffelbaar was, zorgde ervoor dat ik mij ging verdiepen in hondengedrag, training en begeleiding. Het is zo jammer om een fantastische hond te zien toeklappen en veranderen in bepaalde situaties.

Als je als baasje al weet waarom hij zich zo gedraagt en hoe je best reageert, maakt dit voor allebei een wereld van verschil. Ik hoop dat ik door de juiste begeleiding aan elk baasje dat met de handen in het haar zit, kan tonen hoe betoverend zijn of haar hond eigenlijk wel is

 

Relevante opleidingen

  • Opleiding hondengedragsbegeleider – Geert De Bolster. 2011
  • Gedragstraining en emotioneel welzijn van de hond – Geert De Bolster en Tiny De Keuster. 2011
  • Workshop clicker- en chickentraining – Terry Ryan. 2011
  • Opleiding specialist probleemgedrag – Geert De Bolster. 2013
  • BATting 1000 for dog reactivity: fear, frustration and aggression – Grisha Stewart. 2013
  • Reaching the dog by coaching their people – Beatrijs Vandecasteele. 2014
  • Taking your skills to the next level – Ken Ramirez. 2015
  • Seminarie Balans en Coördinatie – Sam Turner. 2016

 

DSC_0109Nina

Nina is mijn golden retriever van 4 jaar. Zoals het een echte retriever betaamt is ze verslaafd aan water en zal ze een serieuze omweg doen om toch maar een poot in een plasje water te kunnen zetten.
Ze houdt er ook heel erg van om op bankjes in het park te gaan zitten en met allerlei spullen die ze in huis vindt aan de haal te gaan.

Nina heeft er een hekel aan als de dingen te snel gaan en is nogal gehecht aan haar eigen tempo.